NL

Een ooglidcorrectie is een goede manier om het probleem van overhangende oogleden te verhelpen. Door deze behandeling bij Ageworth geniet je straks weer van een frisse en minder vermoeide uitstraling. Als je een ooglidcorrectie overweegt, roept dat misschien wel een aantal vragen bij je op. Een veelvoorkomende vraag is of deze behandeling pijnlijk is. Om jou hier een beter beeld van te geven, zetten wij hieronder de meest gestelde vragen op een rij.

Hoe pijnlijk is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt de huid van de oogleden verdoofd door een aantal kleine injecties. Deze injecties voel je wel, maar zijn niet pijnlijk. Doordat het te behandelen gebied verdoofd is, doet de ingreep geen pijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je pijn ervaart tijdens een ooglidcorrectie. Ageworth heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van ooglidcorrecties. We doen er altijd alles aan om het proces zo pijnloos mogelijk voor je te maken.

Hoe zit het met de pijn als de verdoving is uitgewerkt?

Als de ingreep achter de rug is en de verdoving is uitgewerkt, is het mogelijk dat je te maken krijgt met wat gevoeligheid en zwelling. Tot een week na de ooglidcorrectie kan de huid van de oogleden gevoelig en verdikt zijn en blauw kleuren. Dat is heel normaal en kan even duren. Je kunt te maken krijgen met napijn. De gevoeligheid en zwelling nemen doorgaans binnen twee weken af. Het is een aanrader om de eerste paar dagen goed je rust te pakken. Daarmee worden de pijn en zwelling namelijk beperkt. De meeste mensen vinden de napijn mild.

Zijn er nazorgtips om zo snel mogelijk te herstellen van een ooglidcorrectie?

Ja, onze specialisten geven na de behandeling een aantal handige tips over de nazorg. Voorkom dat je in de week na de ingreep al zwaar werk uitvoert. Probeer daarnaast zo min mogelijk te bukken en te tillen. Wel verstandig is om het gebied regelmatig te koelen, omdat dit goed helpt tegen de zwelling.

Belangrijk is om na de ingreep voorzichtig te zijn met make-up en in de eerste twee weken na de ingreep niet te wrijven. Daarnaast is het verstandig om in de eerste twee weken na de behandeling geen bezoek te brengen aan de sportschool, zonnebank of sauna. Wil je de huid sneller laten herstellen na een ooglidcorrectie, gebruik daar dan een voedende en herstellende littekencrème voor.

Welke pijnstillers kan ik nemen om eventuele pijn te verlichten na de behandeling?

Als je napijn ervaart en deze pijn graag wil verlichten, is paracetamol daar een goede oplossing voor. Neem geen aspirine of ibuprofen, want deze medicatie werkt bloedverdunnend. Dat kan het herstelproces in de weg zitten, wat je natuurlijk moet zien te voorkomen.

Doet het verwijderen van de hechtingen pijn?

Nee, over het algemeen is het verwijderen van de hechtingen na een ooglidcorrectie nagenoeg pijnloos. Het is vaak een kwestie van minuten voordat je hechtingen verleden tijd zijn. Zodra de hechtingen weggehaald zijn, kan het herstelproces beginnen.

We maken gebruik van cookies om onze site goed te laten functioneren.