NL | EN | ES

Tandenknarsen

In het kort:

  • Tandenknarsen verminderen met spierontspanners
  • Kwalitatief hoogwaardige botuline toxine
  • 30 minuten
  • Vermindert slijtage aan de tanden

 

Veel mensen doen het onbewust, in hun slaap: tandenknarsen. Het knarsen van de tanden is slecht voor je gebit, omdat het voor slijtage van de tanden en kiezen kan zorgen.

Om het knarsen onder controle te krijgen, wordt botuline toxine ingezet. Bij Ageworth kunnen we de spieractiviteit die het tandenknarsen veroorzaakt tijdelijk blokkeren, zodat het knarsetanden tijdelijk wordt verminderd of helemaal niet meer plaatsvindt. Voor de behandeling van tandenknarsen met botuline toxine gaan we met je in gesprek over je klachten, zodat we je optimaal kunnen adviseren.

Het proces
Een behandeling tegen tandenknarsen gaat bij Ageworth gepaard met een persoonlijke intake. We gaan graag met je in gesprek over jouw klachten. Wanneer vindt tandenknarsen plaats? Hoe lang heb je er al last van en wat voor klachten ervaar je door het knarsetanden? Onze artsen zijn er om jou te adviseren en stellen vooraf een behandelplan op. De hoeveelheid botuline toxine en de te injecteren plekken worden afgestemd op onder meer je klachten. Ben je het eens met het behandelplan? Dan kan de behandeling ingepland worden, desgewenst direct na de intake.

De behandeling
Elke injectablebehandeling start met het grondig reinigen en ontsmetten van de huid. Hierna markeert de cosmetisch arts de te injecteren punten, aan de hand van het behandelplan. We werken met een flinterdunne naald, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Na de behandeling krijg je uitgebreide nazorgtips mee, zodat je zo lang mogelijk profijt hebt van de behandeling tegen migraine. Een behandeling tegen tandenknarsen duurt gemiddeld 30 minuten (inclusief intake).

Nazorg
Na een behandeling tegen tandenknarsen hoef je niet te herstellen en kan je je gewoonlijke bezigheden dezelfde dag nog hervatten. Wel kan het zijn dat je huid nog wat rood en gevoelig is door de injecties. Om ervoor te zorgen dat de botuline toxine op de gewenste plek effectief is, raden we aan de eerste vier uur niet te gaan liggen, bukken en niet te sporten. Wacht minimaal twee weken met het bezoeken van de schoonheidsspecialist. UV-straling kan de behandelde huid sneller laten beschadigen. Mijd daarom de zon zoveel mogelijk en breng altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aan. Een herstellende, voedende (litteken)crème laat de huid sneller herstellen na een injectablebehandeling.

Hoe lang houdt het resultaat?
Het resultaat van een behandeling met botuline toxine is gemiddeld drie tot zes maanden zichtbaar. Het lichaam breekt de botuline toxine op natuurlijke wijze af. Hoe lang het effect houdt, verschilt per persoon en is afhankelijk van onder meer je huidtype en leefstijl. Indien gewenst kan een vervolgbehandeling plaatsvinden.

In het kort:

  • Tandenknarsen verminderen met spierontspanners
  • Kwalitatief hoogwaardige botuline toxine
  • 30 minuten
  • Vermindert slijtage aan de tanden

 

Prijzen:

€250

Voorbeelden:

We maken gebruik van cookies om onze site goed te laten functioneren.