NL

Het overwegen van een ooglidcorrectie brengt vaak vele vragen met zich mee. Een van de meest gestelde vragen is: “Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?” Bij Ageworth begrijpen we hoe belangrijk deze vraag is voor onze cliënten. Daarom bieden we helderheid en begeleiding in het proces naar een mogelijke vergoeding.

Medische noodzaak: de sleutel tot vergoeding

Niet elke ooglidcorrectie komt in aanmerking voor vergoeding. Wanneer hangende oogleden uw zicht verminderen, spreken we van een medische indicatie. In zulke gevallen staat de deur naar vergoeding open. Echter, wanneer de correctie voornamelijk esthetisch is, zoals bij vermoeidheidsklachten zonder gezichtsveldbeperking, bieden zorgverzekeraars geen vergoeding. Dit geldt tevens voor alle onderooglidcorrecties.

Uw route naar vergoeding: stap voor stap

Bij Ageworth vinden we transparantie en ondersteuning essentieel. Daarom hebben we een helder stappenplan voor u opgesteld om te bepalen of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  1. Begin bij de basis: Een verwijzing van uw huisarts is uw startpunt.
  2. Deskundige beoordeling: Een consult bij een reguliere oogarts biedt inzicht in uw situatie en de medische noodzaak.
  3. De beoordeling van uw verzekeraar: Uw zorgverzekeraar, geadviseerd door een medisch adviseur, bepaalt de vergoeding.
  4. Duidelijkheid in communicatie: U ontvangt schriftelijk bericht over de beslissing van uw verzekeraar.
  5. De weg naar herstel: Met een vergoeding op zak kunt u uw behandeling plannen. Zonder vergoeding staan wij bij Ageworth klaar met een all-in tarief voor uw bovenooglidcorrectie.

Waarom een helder beleid essentieel is

De afgelopen jaren is het beleid van zorgverzekeraars aangescherpt. Waar in het verleden vergoedingen vaker voorkwamen, is dat nu bij uitzondering. Bij Ageworth zijn we transparant en duidelijk over deze veranderingen en wat ze voor u betekenen.

Persoonlijke zorg, ook zonder vergoeding

Bij Ageworth gaat onze zorg verder dan alleen de behandelingen die vergoed worden. Ons team van specialisten staat klaar om u te begeleiden naar de frisse, open blik die u verdient, ongeacht vergoeding. Met onze expertise en persoonlijke benadering zorgen we ervoor dat u zich volledig ondersteund voelt in uw keuze voor een ooglidcorrectie.

Ontdek uw mogelijkheden bij Ageworth

Bent u benieuwd naar uw opties voor een ooglidcorrectie, vergoed of niet? Ons team verwelkomt u graag voor een vrijblijvend consult. Samen verkennen we de beste weg naar het resultaat dat u voor ogen heeft.

Maak vandaag nog uw afspraak en zet de stap naar een frissere blik.

We maken gebruik van cookies om onze site goed te laten functioneren.